Mŕtve bábätko znovu ožilo po tom, čo ho položili na oltár

27.07.2013 01:13

Členovia rodiny a zdravotnícky personál z nemocnice v brazílskom meste Lindrina tvrdia, že nemôžu uveriť tomu, že po tom, čo bolo bábätko vyhlásené za mŕtve, ožilo, keď ho v nemocničnej kaplnke položili na oltár.

Podľa miestnych médií sa začiatkom mesiaca predčasne narodila Yasmin Gomesová, ktorá krátko na to prestala dýchať. Lekári sa takmer hodinu snažili oživiť dievčatko, ktoré vážilo len 1,17 kilogramov. Po neúspešných pokusoch vyhlásili bábätko za mŕtve a vydali úmrtný list.

Yasminina matka, Jenifer Gomesová da Silvová (22) pre brazílsky spravodajský portál Tanosite povedala, že keď jej oznámili, že jej dcéra umrela, sa jej „zrútil svet. Bol to ten najzúfalejší okamih, kedy umreli aj moje sny.“

Avšak zdravotná sestra Ana Claudia Oliveirová požiadala o to, aby namiesto preloženia bábätka do márnice, ho uložili do schránky a položili na oltár v kaplnke.

 „Je to anjelik. Nemohla som zniesť predstavu, že by ju odniesli do márnice,“ povedala pre médiá.

Sestra dosvedčila, že sa dievčatko v každom ohľade javilo ako mŕtve.

„Môžem vás uistiť, že bolo mŕtve. Jej zreničky nereagovali na svetlo. Neprejavovala žiadne známky života,“ tvrdí.

„Videla som to na vlastné oči. Bola celá modrá. Bola mŕtva,“ dodáva.

O tri hodiny neskôr šla Yasminina stará mama s pracovníkom márnice po telo. Avšak po tom, čo uvideli, slzy smútku nahradili slzy šťastia.

Keď ho išli vziať, bábätko koplo.

„Najprv som tomu nemohla veriť. Nemohli sme uveriť tomu, že by sa niečo také mohlo stať,“ hovorí stará mama Elza Silvová.

„Potom sme si všimli, že dýcha. Objali sme sa a začali sme kričať, 'Je živá! Žije!' Je to zázrak.“

Aj jedného z lekárov, ktorý sa snažil bábätko oživiť, to ohromilo .

„Počas dvadsiatich rokov praxe som nikdy nič podobné nezažil,“ hovorí doktor Aurelius Filipak. Avšak keď sa ho opýtali, či to bol zázrak, lekár povedal, že by nerád nad tým špekuloval.

Rodina sa toho ale nebojí.

„Zázraky sa vysvetliť nedajú. Všetko sa deje tak, ako to chce Boh. Ak to bola Božia vôľa, aby naša dcéra odišla, prijali by sme to, lebo všetko musí mať nejaký vyšší zámer,“ povedala matka.

Portál Tanosite však uvádza, že bábätko je stále v nemocnici v kritickom stave. Rodina preto prosí o modlitby.