Bezpečnosť v okolí boxov horúcou témou formuly 1

09.07.2013 01:53

TASR, včera 18:00

Na okruhu v Nürburgringu totiž nezaistené koleso na monoposte Marka Webbera z tímu Red Bull zasiahlo jedného z kameramanov.

Londýn 8. júla (TASR) - Zvýšenie bezpečnosti na príjazdovej ceste k boxom, to je hlavná téma v seriáli F1 po nedeľňajšej Veľkej cene Nemecka. Na okruhu v Nürburgringu totiž nezaistené koleso na monoposte Marka Webbera z tímu Red Bull zasiahlo jedného z kameramanov, ktorý má zlomené dve rebrá, kľúčnu kosť a silný otras mozgu.

Mechanici majú počas svojho pohybu v boxoch oblečené ohňovzdorné overaly a helmy, ale iné skupiny prítomných v "pitlane", ako napríklad zástupcovia médií, pracujú bez ochrany hlavy. Šéf Mercedesu Ross Brawn po prevezení britského kameramana Paula Allena do nemocnice uviedol, že nadišiel čas na sprísnenie podmienok. "Mali by sme myslieť na to, že všetci ľudia v pitlane by mali mať helmy na hlave. Rozhodne sa to oplatí," povedal Brawn.


Rovnaký názor zastáva aj boss stajne Red Bull Christian Horner. "Tieto automobily majú v sebe toľko energie, že sa občas môžu udiať zlé veci," povedal reportérom po tom ako trojnásobný majster sveta Sebastian Vettel vyhral po prvý raz v kariére v Nürburgringu. "Mechanici majú bezpečnostný odev a helmy. Možno skutočne nadišiel čas obzrieť sa po bezpečnejšom vybavení ľudí pohybujúcich sa v okolí príjazdových pruhov a boxov. Kameramani sú bližšie k samotnej akcii. Snažia sa urobiť čo najlepšie zábery, ale pohybujú sa v rizikovom priestore," dodal Horner.