Bol Hurikán Sandy (v New Yorku) Božím trestom?

06.11.2012 02:21

 

 

Hurikán, ktorý v predvečer Sviatku všetkých svätých  a v predvečer prezidentských volieb v USA  ”zvalcoval”  ”hlavne mesto sveta”, svojím “načasovaním” je veľmi zvláštnym úkazom. Ponúkame vám tri pohľady na túto prírodnú katastrofu, ktoré sa v tejto súvislosti interpretujú. Živel, ktorý by ešte donedávna totiž ani nebol možný, má svoje vysvetlenia. Aké, vyberte si sami.  

Anton Selecký

 
Foto: TASR/AP

Hurikán Sandy pripomenul slávnu filmovú dokonalú búrku z roku 1991. Sandy však bola horšia.

Na satelitných snímkach to spočiatku vyzeralo ako ďalšia z mnohých podobných udalostí. V Karibiku sa vytvoril veľký atmosférický systém, biela masa pomaly postupujúca nahor. A potom úplne dole, v pravom rohu, začal systém pomaly rotovať.

Najskôr malý vír roztočil bezprostredné okolie. No čoskoro do seba včlenil oveľa väčšiu, stákilometrovú oblasť. Mal na to dobré podmienky: po letnej sezóne zostalo rozohriate more, ale aj teplý a najmä vlhký vzduch. Ideálne podmienky na vznik ďalšieho hurikánu. Sandy však nebola len ďalším obyčajným hurikánom.

Aj keď bola podstatne slabšia ako známa Katrina, spôsobiť mohla ešte väčšie škody. Najskôr spustošila Karibik, potom narazila na chladný západný systém a arktický vzduch nad Kanadou, spomalila a stočila sa do vnútrozemia.

No ešte predtým, ako jej vytrvalý vietor a dážď bičovali oblasti na severovýchode Spojených štátov, jej niekoľkometrové príbojové vlny zaplavili New York.

foto

Sandy zanechala temný a zaplavený New York

Čítajte viac: https://tech.sme.sk/c/6590134/bol-hurikan-sandy-dokonalou-burkou.html#ixzz2BNOJbcqX

 

Teória o tajnej zbrani ako vo Fukušime: Podivné úkazy pred hurikánom Sandy!

NEW YORK/BRATISLAVA – Americká geofyzická zbraň HAARP, ktorá mala spôsobiť ničivé zemetrasenie vlani v Japonsku, stojí údajne aj za vznikom apokalyptického hurikánu Sandy. Pokým v prvom prípade išlo o ekonomické podriadenie Japonska USA, tentokrát majú byť dôvodom americké prezidentské voľby. Portál infowars.com dokonca píše o “božskom” vetre pre Baracka Obamu.

Rozsiahle územie od veľkomiest na východnom pobreží až po Veľké jazerá na severe USA si za svoj cieľ vybral mamutí hurikán Sandy, ktorý sa má v týchto dňoch nad severoamerickým kontinentom spojiť so zimnými búrkami prichádzajúcimi zo severu a západu.

Predpovede meteorológov varujú, že Sandy udrie dnes v noci miestneho času (v utorok nad ránom SEČ) na pobreží štátu New Jersey, zrejme v blízkosti známeho hráčskeho letoviska Atlantic City. Mesto začalo s evakuáciou už počas víkendu, do vnútrozemia sa podľa agentúry AP uchýlilo okolo 30 000 jeho obyvateľov. Najviac postihnuté by mali byť oblasti na severe New Jersey a tiež mesto New York a ostrov Long Island.

Najhoršie scenáre počítajú s tým, že viac ako trojmetrová vlna zatopí územie s 20 miliónmi obyvateľov. Výšku vĺn podľa expertov negatívne ovplyvňuje aj skutočnosť, že Mesiac je v splne a zvyšuje účinok slapových síl. Podľa konšpiračných teoretikov je to však ten najideálnejší čas pre Baracka Obamu, ako vyhrať ďalšie prezidentské voľby.

https://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/2303–em-teoria-o-tajnej-zbrani-ako-vo-fukusime-podivne-ukazy-pred-hurikanom-sandy-em-.aspx

HAARP. Pravda o nejděsivější zbrani světa

HAARP. Pravda o nejděsivější zbrani světa (2. část rozhovoru)