CBR Europe - správy

06.09.2013 00:54

Milí priatelia CBR,

 

obhliadnutie za dusným augustom a vzrušujúce plány na september ako i aktuálne dianie v politike Vám prinášajú tieto Aktuality CBR.

 

Septembrové akcie CBR a pomoc dobrovoľníkov

Priatelia, príďte v septembri pomôcť CBR s výstavou na týchto podujatiach:

1. víkend: výstava na púti v Marianke pri Bratislave

9.-10. september: výstava v centre Trnavy

11.-14. september: výstavy v centre Nitry

2. víkend: výstava na púti v Šaštíne k Sedembolestnej Patrónke Slovenska

17.-21. september: výstava v centre Bratislavy počas aktivít Dúhového pochodu homoaktivistov

Ubytovanie, stravu a cestovné dobrovoľníkom hradí CBR. V prípade záujmu kontaktujte nás na info@pravonazivot.sk

 

Národný pochod za život v Košiciach

22. septembra sa v Košiciach koná Národný pochod za život, kam Vás všetkých srdečne pozývame. Už 21. v sobotu sa uskutočnia workshopy na rôzne témy a budete môcť absolvovať aj workshop Jany Tutkovej s názvom Potreba odhaľovania pravdy o kultúre smrti. Účastníci dostanú pexeso Človek pred narodením a ďalšie CBR materiály zdarma.

 

Augustová osveta proti potratom

Výstava CBR absolvovala najväčšie akcie augusta v tomto poradí: púť gréckokatolíkov v Klokočove, Motozraz na Zemplínskej Šírave, hudobný festival Uprising Reagge na Zlatých pieskoch v Bratislave a Dohoda žúr Fun Rádia v Košiciach. Plánovali sme aj účasť na leteckých dňoch v Sliači, kde sa tento rok zúčastnil rekordný počet 100 tisíc ľudí, ale vzhľadom na lokalitu, ktorá celá patrí MV SR, teda armáde, sa nám nepodarilo nájsť vhodné miesto pre umiestnenie CBR infopanelov a rozdávanie letákov. O ďalších akciách leta čítajte na webstránke Čo škola neučí.

 

Úspešný lobbing

  • Práve včera (konečne po mesiacoch) z podnetu CBR dostala Generálna prokuratúra od poslancov OĽaNO - Eriky Jurínovej, podpredsedníčky NR SR, a poslanca Richarda Vašečku trestné oznámenie na www.ru-486.eu za napomáhanie pri vykonávaní nelegálnych umelých potratov predajom neregistrovanej potratovej tabletky.
  • Počas leta sa CBR pridalo k 68 mimovládnym organizáciám v liste vicepremiérovi Lajčákovi ohľadom výhrad a ideologickej zaujatosti navrhovanej Celoštátnej stratégie na ochranu ľudských práv. Na včerajšom zasadnutí Rady vlády pre ľudské práva, národností a rodovú rovnosť vicepremiér uznal výhrady týchto mimovládiek a rozhodol sa oddialiť prijatie tohto dokumentu takmer o rok, aby mohol byť v spoločnosti lepšie vydiskutovaný a pripravený. Veríme, že aj prepracovaný.
  • Viac o tom, čo čakať od povinnej zdravotnej výchovy na základných školách, sa dočítate v článku Indoktrinácia zdravotnou výchovou podľa OSN a rodových ideológov

 

Finančná podpora CBR

Prosím, prispejte na septembrové aktivity CBR vo výške 10,- EUR, 25,- EUR, 50,- EUR alebo i viac, ak si to môžete dovoliť, na účet CBR 8561196003/1111. Len vďaka Vašej štedrej podpore sme mohli úspešne realizovať výstavy počas tohto leta.

 

Teším sa na stretnutie s Vami v Košiciach.

 

S úctou,

 

Ing. Jana Tutková, M.A.

riaditeľka