Český turista prišiel v Chorvátsku o život, ďalší je nezvestný

28.07.2013 11:28

TASR, včera 16:55

Telo paťdesiatročného muža našiel poľský turista v piatok v pohorí Biokovo nad Makarskou riviérou.

Záhreb 27. júla (TASR) - Dvaja českí návštevníci Chorvátska zrejme precenili sily. Jeden z nich je už po smrti. Jeho telo, ako potvrdili miestna polícia i české diplomatické zdroje, sa našlo v piatok v pohorí Biokovo nad Makarskou riviérou. Po ďalšom, ktorý smeroval takisto do Biokova a ktorý zostáva nezvestný, sa pátra. Informácie priniesla spravodajská televízia ČT24.

Príčina úmrtia paťdesiatročného muža bude známa v pondelok po nariadenej pitve. Polícia však zatiaľ, ako o tom informovali chorvátske médiá, nenašla žiadne indície, ktoré by naznačovali cudzie zavinenie. Záchranári naznačili, že mohlo ísť o infarkt myokardu.

Mŕtve telo zosnulého objavil v ťažko prístupnej lokalite poľský návštevník pohoria, ktorý si však napokon cestu kvôli veľkej horúčave rozmyslel.

Pátranie po nezvestnom 47-ročnom občanovi ČR, ktorý sa takisto sám vybral ešte vo štvrtok do spomínaného pohoria, pokračuje.

Biokovo je druhé najvyššie chorvátske pohorie. Leží na dalmátskom pobreží Jadranského mora. Jeho najvyšší vrch Sveti Jure je priamo nad letoviskom Makarska. Časť pohoria je chránená ako prírodný park.