Kardinál Vlk Kritizoval novinárov, že o kauze arcibiskupa Bezáka informovali manipulatívne

24.02.2014 23:32

 

 

Papez FrantisekPražský kardinál Miloslav Vlk sa pri bilancovaní stretnutia biskupov z Česka s pápežom Františkom zmienil aj o kauze arcibiskupa Róberta Bezáka, ktorú pred pontifikom spomenuli. Kritizoval novinárov, že o tejto veci informovali manipulatívne.

„Medzi ďalšími väčšími či menšími témami, bola aj kauza emeritného arcibiskupa Trnavy Róberta Bezáka,” uviedol na svojom webe kardinál a tvrdí, že téma nebola preberaná detailne, ani sa do nej nezapájali všetci českí a moravskí biskupi, ako o tom „rýchlo podľa svojich dohadov“ informovali novinári.

„Musím povedať, že sa táto téma spomínala v súvislosti s nepokojnou cirkevnou situáciou na Slovensku. A tu sa jeden biskup opýtal na kauzu Bezák. Pápež František dal najavo, že o nej vie, že vie, kde sa arcibiskup Bezák nachádza. Nešlo sa do detailov,“ uviedol.

Emeritný biskup Prahy však potvrdil, že niektorí biskupi sa spýtali, či ho František prijme. „Hovoril v podstate len pápež, ktorý vyslovil nádej, že sa v budúcnosti kauza vyrieši. Takto všeobecne zostal problém formulovaný, ako sa o tom stručne a všeobecne zmienil aj biskup František Lobkowicz v TV Noe.

„Čo z toho urobili novinári, je obraz o ich hrubej manipulačnej práci. Ja som sa tu vo Vatikáne potom zaujímal o vec viac osobne,“ uzavrel Vlk.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/309529-ceski-biskupi-nesli-pred-papezom-v-kauze-bezak-do-detailov/

Poznámka redakcie: Pozor na nepravdivé informácie ohľadom zatknutia pražského kardinála D. Duku 

Podarilo sa nám nadviazať kontakt s blízkym spolupracovníkom pražského kardinála D. Duku. Podľa tohto zdroja sa momentálne kardinal Dominik Duka nachádza v Rime a dnes večer by mal letieť späť do Prahy. Šíriace sa informácie o jeho údajnom zatknutí sú podľa tohto zdroja nepravdivé.