Nepohodlná Jana Tutková-Ray – už aj u Cirkvi!

05.08.2013 09:27
Monitoring: Nepohodlná Jana Tutková-Ray  – už aj u Cirkvi! (+ oznamy)

(na obr. Jana Tutková, riaditeľka Centra pre bioetickú reformu a poriadateľka výstavy STOP GENOCÍDE)

 

(HSP/Foto:facebook)

 Organizátori kresťanského festivalu zbúrali riadne povolenú výstavu o hrôzach potratu

Cez víkend na sa kresťanskom festival Verím Pane pochytili kňazi-organizátori s laickými prolifermi. Ku konfliktu došlo po tom, čo pro life organizácia rozložila pred miestom konania festivalu svoju výstavu.

Pováľané panely. Organizátori festivalu odnášajú výstavu pro life organizácie CBR

Centrum pre bioetickú reformu často vychádza so svojou šokujúcou výstavou o hrôze potratu von do ulíc. Svoje výstavné panely s realitou praktizovania potratu porovnáva s genocidiálnymi režimami a poukazuje na to, že každá z ich obetí bola obeťou ideológie, ktorá priznávala status osoby len niektorým ľuďom. CBR poukazuje na rovnaký problém. Kým sa nenarodené dieťa nevníma ako plnohodnotná osoba, nedá sa zabezpečiť jeho ochrana.

Táto výstava uplynulý týždeň bola aj na kresťanskom festivale v Námestove. CBR ju prezentuje v rámci verejných zhromaždení, na ktorých vysvetľuje problematiku potratov a komunikuje s okoloidúcimi.

 

Kresťanský festival, na ktorom sa rozhodli proliferi z organizácie CBR výstavu rozložiť, navštevujú prevažne katolíci a organizuje ju katolícky kňaz Juraj Drobný. Ten po sťažnostiach účastníkov požiadal CBR, aby výstavu zbalili. CBR však výstavu presunulo mimo areál festivalu a pokračovalo vo verejnom zhromaždení, ktoré bolo oficiálne povolené mestom.

Organizátor festivalu však toto nerešpektoval a pozhadzoval panely s výstavou, čím narušil verejné zhromaždenie a pravdepodobne sa dopustil priestupku. Argumentoval tým, že rodičia protestujú proti tomu, aby sa na tak drastické obrázky pozerali deti. Trval na tom, aby bola výstava odstránená.

https://www.hlavnespravy.sk/cirkev-hovori-o-zle-potratu-nechce-sa-vsak-nan-pozerat/124125/

Poznámka:  Zdá sa, že u Cirkvi na Slovensku sa začína zdvíhať čudný “vietor” – akoby sa formovali nové “pacistické kruhy”.  Ako je známe, organizácia kolaborujúcich kňazov  Pacem in terris počas komunizmu sa podkladala ateistickej moci – protikladom “pacistov”  bola tzv. “podzemná”  - prenasledovaná Cirkev.  Dožijeme sa opäť u Katolíckej Cirkvi  tejto štrukturálnej schizofrénie?  Pôsobia azda strach, tlak či ponuky  ”druhej strany” tak efektívne?  Nuž, história je náchylná sa vracať.  Hovorí sa, že kto sa nepoučil z minulosti, zopakuje si ju…    Anton Selecký