Ôsmich mužov, ktorí chceli pracovať v Nemecku, podviedli

12.07.2013 14:34

TASR, dnes 11:15

Páchateľ vystupoval ako Branislav z Bratislavy, poškodení z okresu Žiar nad Hronom mu na účet poslali spolu 590 eur, žiadnu prácu im ale nezabezpečil.

Žiar nad Hronom 12. júla (TASR) - Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Páchateľ vystupujúci ako Branislav z Bratislavy sa v apríli tohto roka telefonicky dohodol s mužom zo Žiaru nad Hronom, že sprostredkuje pre partiu pracovníkov stavebné práce na hoteli v Nemecku. Od mužov si vypýtal finančnú hotovosť, prácu im však nezabezpečil.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, muž mal záujemcom zabezpečiť potrebné doklady, ubytovanie aj dopravu. "Za každého záujemcu o prácu v Nemecku žiadal vopred zaslať na účet v banke 80 eur. Celkovo mu poslali ôsmi poškodení z okresu Žiar nad Hronom na účet 590 eur, pričom žiadnu prácu v Nemecku im nezabezpečil a finančné prostriedky poškodeným nevrátil," doplnila.

Z uvedeného skutku je podozrivý 33-ročný muž z Palárikova. "Prípad je v štádiu vyšetrovania, za takýto podvod mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," upozornila Faltániová.