Otvorenie Roku svätých Cyrila a Metoda + Kalendár podujatí v roku sv.Cyrila a Metoda

17.07.2012 21:52

 

Otvorenie Roku svätých Cyrila a Metoda + Kalendár podujatí v roku sv.Cyrila a Metoda

 

V roku 2013 si pripomíname 1150. výročie príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie. Toto jubileum nemá byť len historickou spomienkou, ale predovšetkým príležitosťou obnoviť si vieru, aby sme mohli byť pokračovateľmi evanjeliového svedectva sv. Cyrila a Metoda v dnešnom svete.
S týmto zámerom – ako bezprostredná príprava a zároveň začiatok slávenia jubilea príchodu sv. Cyrila a Metoda – bude 5. júla na slávnosť slovanských vierozvestov svätých Cyrila a Metoda na celonárodnej púti v Nitre otvorený Rok sv. Cyrila a Metoda.

Slávnostná svätá omša na celonárodnej púti v Nitre sa uskutoční 5. júla 2012 o 10.00 na Svätoplukovom námestí. Hlavným celebrantom bude bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský, predseda Konferencie biskupov Slovenska.

Pastiersky list biskupov Slovenska pri príležitosti otvorenia Roku svätých Cyrila a Metoda, ktorý bol čítaný v nedeľu 1. júla 2012, je k dispozícii na stránkach TK KBS.

 

Priebežne aktualizovaný celoslovenský kalendár podujatí slávenia jubilea 1150. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie.

Viac na:   https://abu-bratislava.sk/portal/node/426