Po stopách Mons.Bezáka: Vráti sa z Ríma ešte do Radváne ?

10.09.2012 10:20

 

Keď začiatkom leta odvolala Pápežská stolica z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy biskupa Róberta Bezáka, azda len málokto očakával, že tento akt vzbudí u verejnosti až takú vlnu záujmu.

Po stopách Róberta Bezáka

 

Po stopách Róberta Bezáka

 

Róbert Bezák sa mal 5. augusta vrátiť na svoje predchádzajúce pôsobisko do Radvane. Aká je pravda?

Mal, ale zdá sa, že všetko je inak. Budova rímskokatolíckej fary v Radvani pri Banskej Bystrici zahalená slnečnými lúčmi neskorého leta pôsobí na prvý pohľad ako oáza mieru a pokoja. Idylické miesto, priam stvorené pre človeka, ktorý potrebuje nájsť mier na duši. Na dvore sme stretli mladého muža v športovom letnom oblečení. Vysvitne, že ide o tunajšieho kaplána Tomáša Regeša, pôsobiaceho v Radvani už štyri roky. Keď sme prisľúbili, že nebudeme fotiť a nahrávať, dal sa s nami do reči. „Róberta Bezáka poznám,“ hovorí.

Myslím, že je to naozaj dobrý človek aj kňaz. U veriacich bol veľmi obľúbený.“  Na našu otázku, či sa s ním môžeme stretnúť a prípadne aj hovoriť, nám spočiatku odpovedal len rozpačitým mlčaním. Až neskôr sme dostali kusé informácie, že Róbert Bezák bol síce pridelený ako výpomocný duchovný do tejto farnosti, no to je viac-menej len formálny akt.

Podľa jeho informácií ho povolali do Ríma a nikto nevie, ako dlho sa tam zdrží. Je však možné, že sa do Radvane nedostane vôbec, keďže môže byť poverený misiou kdekoľvek na svete. Na záver nám ešte povie tajuplnú vetu: „Viete, myslím si, že cirkev ho týmto spôsobom chráni“. No ani po dlhšom naliehaní sa nedozvieme pred čím a prečo.

https://zenskyweb.sk/po-stopach-roberta-bezaka

20.8.2012