Rušňovodiča havarovaného vlaku už prepustili z nemocnice a obvinili

28.07.2013 11:33

TASR, včera 15:20

Nešťastie, ku ktorému došlo pri pútnickom meste Santiago de Compostela na severozápade Španielska, si vyžiadalo 78 životov.

Santiago de Compostela 27. júla (TASR) - Rušňovodiča, ktorý zrejme v stredu spôsobil v španielskej Galícii tragické železničné nešťastie, prepustili dnes z nemocnice a previezli na policajné veliteľstvo v Santiagu de Compostela. Francisco José Garzón Amo (52) čelí už obvineniu z mnohonásobného zabitia z nedbalosti.

Vyplýva to z informácií, ktoré na tlačovej konferencii v dejisku železničnej katastrofy poskytol dnes španielsky minister vnútra Jorge Fernández Díaz.

Nešťastie, ku ktorému došlo pri pútnickom meste Santiago de Compostela na severozápade Španielska, si vyžiadalo podľa oficiálnych upravených informácií miestnych orgánov 78 životov. Tri desiatky spomedzi celkove takmer 180 zranených sú stále v kritickom stave.

Rušňovodič, ktorý z predbežne neznámych príčin smeroval do nebezpečnej zákruty, kde je maximálna povolená rýchlosť 80 km/hodinu rýchlosťou 190 km/hodinu, v piatok odmietol vypovedať. Muža, ktorého už pred prepustením z nemocnice oficiálne zatkli, by mali zrejme v nedeľu predviesť pred vyšetrujúceho sudcu.