Taliansky súd zamietol odvolanie Gilleta v korupčnej afére

28.07.2013 11:36

TASR, včera 14:45

Tridsaťštyriročný futbalový brankár je len jedným z 20 ľudí, ktorí boli obvinení z ovplyvňovania výsledkov z rokov 2008 a 2009, keď pôsobil v Serii B v klube z Bari.

Rím 27. júla (TASR) - Taliansky súd zamietol odvolanie belgického brankára FC Turín Jeana Francoisa Gilleta, ktorého Talianska futbalová federácia (FIGC) potrestala za manipulovanie výsledkov zákazom činnosti na 3 roky a 7 mesiacov.

Tridsaťštyriročný gólman je len jedným z 20 ľudí, ktorí boli obvinení z ovplyvňovania výsledkov z rokov 2008 a 2009, keď pôsobil v Serii B v klube z Bari. Súd tiež zamietol odvolanie ďalších jedenástich obvinených, vrátane bývalého hráča Bari a Salernitany Massima Ganca, ktorý dostal štvorročný zákaz činnosti a exhráča Bari Gianluca Galassa, ktorý si nezahrá rovnako ako Gillet tri roky a sedem mesiacov. Súd tiež zrušil odvolanie bývalého hráča Bari a Trevisa Williama Pianu a potvrdil mu trest zákazu činnosti na tri roky a šesť mesiacov.

Taliansko bolo v poslednom čase zasiahnuté vlnou obvinení z manipulácie výsledkov futbalových súťaží v krajine. Polícia vyšetruje aj prípady mužstiev Cremonese, Bari a Neapola.