V Pamplone sa pri prvom behu s býkmi zranili štyria ľudia

08.07.2013 09:57

TASR, včera 23:04

Jedného Španiela a troch zahraničných turistov previezli do nemocnice.

Pamplona 7. júla (TASR) - Štyria ľudia dnes utrpeli zranenia pri prvom tohtoročnom behu s býkmi v španielskom meste Pamplona, avšak nikto nebol zranený vážne.

Jedného Španiela a troch zahraničných turistov previezli do nemocnice. Hoci sú medzi stovkami opovážlivých bežcov zvyčajne takmer výlučne mladí muži, tentoraz utrpela zranenia aj 26-ročná Američanka. Pri páde v úzkej uličke mesta si poranila tvár.

Mladého turistu z Austrálie museli ošetriť kvôli ľahším poraneniam hlavy a 44-ročný Brit si zranil koleno. Zraneného 36-ročného Španiela bolo potrebné operovať, zlomil si predlaktie.

Až do nasledujúcej nedele budú v severošpanielskej Pamplone každý deň hnať šesť bojových býkov a niekoľko krotkých volov do arény na býčie zápasy.

Každý rok sa pri "skúške odvahy" zrania desiatky bežcov na trati dlhej vyše 825 metrov. Vlani išlo celkovo o 38 osôb. Obeť na živote tu naposledy zaznamenali v roku v roku 2009.

Ľudový deväťdňový festival San Fermín v Pamplone priťahuje státisíce Španielov i zahraničných turistov. Od roku 1924, keď sa začali robiť písomné záznamy, zahynulo pri tamojších behoch pred býkmi už 15 ľudí.