Divadlo o blahoslavenom Rómovi odštartovalo Veľkošarišský odpust

10.07.2013 11:48

Divadlo o blahoslavenom Rómovi odštartovalo Veľkošarišský odpust

TASR, včera 20:05

Divadelné predstavenie odohrali mladí Rómovia z Jarovníc.

Veľký Šariš 9. júla (TASR) – Približne 200 Rómov z osady Pod Bikošom sa prišlo pozrieť na evanjelizačný program Forum Romalum, ktorý je súčasťou programu Veľkošarišského odpustu. Okrem miestnych Rómov sa v programe predstavili aj hostia z Jarovníc s rómskym divadelným predstavením.

„Tohto roku sme pozvali našich spolubratov a spolusestry z Jarovníc, kde je myslím, najväčšia rómska komunita na Slovensku a tam pôsobia rehoľné sestry z Prešova. Pôjde o divadelné predstavenie o blahoslavenom Zefirínovi, prvom rómskom blahoslavenom, ktorého blahoslavil Ján Pavol II. a vlastne aj my máme jeho portrét v kaplnke, kde slúžime sv. omše,“ povedal pre TASR správca Farnosti sv. Jakuba vo Veľkom Šariši Bartolomej Salanci.

Po divadelnom predstavení, ktoré odohrali mladí Rómovia z Jarovníc sa na pódiu Pod Bikošom predstavili aj domáce talenty. Už mesiac sa im venovali tri animátorky a nacvičovali s nimi rôzne vystúpenia.

Program Veľkošarišského odpustu bude pokračovať v piatok (12. júla) rôznymi vystúpeniami a svedectvami. Hlavnou hviezdou sobotňajšieho programu je speváčka Simona Martausová. V nedeľu odslúži vo Veľkom Šariši sv. omšu prešovský arcibiskup Mons. Bernard Bober, ktorý vyhlási Kostol sv. Jakuba diecéznou svätyňou. Nedeľným popoludňajším programom končí program Veľkošarišského odpustu.