Nový trnavský arcibiskup J. Orosch sa s R. Bezákom ešte nestretol

19.07.2013 09:43

TASR, včera 16:29

Róbert Bezák taktiež neprijal ponuku zo strany Konferencie biskupov Slovenska na materiálne zabezpečenie.

Bratislava 18. júla (TASR) - Schôdzka medzi súčasným trnavským arcibiskupom Jánom Oroschom a jeho predchodcom Róbertom Bezákom sa podľa informácií hovorcu Trnavskej arcidiecézy Dušana Kolenčíka ešte neuskutočnila. Orosch vo štvrtok (11.7.) po modlitbovom zhromaždení povedal, že sa chce s Bezákom stretnúť.

"Neviem o tom, že by sa stretli," uviedol Kolenčík s tým, že schôdzka by sa mohla uskutočniť po letných prázdninách, keďže teraz je čas letných dovoleniek. "Pán arcibiskup povedal, že záujem o stretnutie musí byť aj z druhej strany," dodal Kolenčík.

Bezák taktiež neprijal ponuku zo strany Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na materiálne zabezpečenie. Pre TASR to potvrdil výkonný sekretár KBS Anton Ziolkovský.

"Ponuka však naďalej platí," dodal s tým, že ide o zabezpečenie, ktoré zodpovedá spoločenskému postaveniu emeritného arcibiskupa. Ziolkovský taktiež nespresnil, či sa uskutočnia ďalšie rozhovory medzi KBS a Bezákom.

KBS na svojom 75. plenárnom zasadnutí v Nitre vyhlásila, že sa postará o materiálne zabezpečenie emeritného trnavského arcibiskupa. Tomu sa zakrátko skončí sabatický rok a stále nie je jasné jeho ďalšie pôsobenie. Najčastejšie sa hovorí o jeho odchode do zahraničia.