Uzdravený Benediktom XVI. (?) chce byť katolíckym kňazom, stretnutie v Litmanovej

06.09.2013 01:02
Uzdravený Benediktom XVI. (?) chce byť katolíckym kňazom, stretnutie v Litmanovej

 Denver, 3.8.2013 (kath.net/jg) 016 284 – Po stretnutí s Benediktom XVI. zmizlo u 17-ročného Američana agresívne ochorenie na rakovinu, ako informoval spravodajský vysielač  9News.

Keď mal Peter Srsich 17 rokov, diagnostikovali mu agresívnu formu rakoviny. Na röntgenových snímkach jeho hrude objavili asi 11 cm veľký tumor, ako si spomína Petrova matka. Diagnóza lekárov znela, že ide o „Non-Hodgkinov lymfóm“ v štvrtom štádiu. V tomto pokročilom štádiu sú zasiahnuté aj orgány, ktoré primárne nepatria k lymfatickému systému.

Prostredníctvom nadácie, ktorá plní ťažko chorým deťom a mladým  priania, mohol sa Peter v rámci audiencie stretnúť v máji 2012 s pápežom Benediktom XVI. A Peter v interview pre 9News spomína:

 „Skromnosť, a akou sa so mnou Svätý Otec stretol, ma hlboko dojala. Pápež si vypočul môj príbeh a potom ma požehnal. Pritom položil svoju ruku presne na to miesto, na ktorom bol tumor, hoci mu to nikto neukázal.“

 O rok neskôr bol Peter z rakoviny uzdravený. Teraz študuje na jezuitskej univerzite Regis University v Denveri a chcel by sa stať katolíckym kňazom. –zg-

o pravej ucte k panne marii ok