Zomrela pretekárka Maria De Villota. Vo veku 33 rokov

12.10.2013 18:44

12.10.2013

Predvčerom bol motoristický svet otrasený tragickou udalosťou. Len 33 ročnú pretekárku pre Marussia F1 našli mŕtvu v hotelovej izbe v Sevile.

Motošporť stratil ďalšieho mladého protagonistu. Maria De Villota, dcéra bývalého pretekára F1, Emilia de Villota, tragicky zosnula. Onedlho mala prezentovať svoju novú knihu s jej skúsenosťami.
 

Zdroj: TASR/AP

Maria De Villota
 



Minulý rok prišla De Villota tragicky pri testovaní monopostu o oko, keď jej monopost narazil do zadnej časti návesu. Napriek veľmi vážnym zraneniam sa až na oko plne zotavila.

Po incidente sa z nej stal ambasádor bezpečnosti pre FIA a vystúpila napríklad na konferencii v Goodwoode. „Nemala by som tu byť," povedala. „Minulý rok som mala 3. júla nehodu. Zobudila som sa 7. júla a doktori povedali, že to bol zázrak. Nemôžeme zabudnúť, že motošport je nebezpečný," dodala.

Správy o jej smrti sa na verejnosť dostali cez jej stránku na facebooku, keď tam jej rodina zanechala odkaz: „Vážení priatelia: Maria nás opustila".

Portál worldcarfans.com na základe vyjadrení zainteresovaných informoval, že De Villota zomrela s veľkou pravdepodobnosťou prirodzenou smrťou, bez požitia omamných látok alebo cudzieho pričinenia.

Za redakciu posielame úprimnú sústrasť.